arrow_drop_up arrow_drop_down

Het meest complete boek over stress!

Ontdek de nieuwe inzichten om je stress te verminderen. STRESSMANAGEMENT 2.0


  • Het verschil tussen acute en chronische stress
  • Waarom chronische stress de stille sloper is
  • Waarom mannen en vrouwen stress anders ervaren
  • De invloed van stresshormonen, gelukshormonen en neurotransmitters
  • De fysieke impact van stress
  • De 12 fasen op weg naar een burn-out
  • De invloed van voeding op je stress
  • Minder stress begint in je darmen
  • De rol van je bijnieren
  • Stappenplan, in 7 stappen naar een stressvrij leven

Marianne Stok

Geweldig boek, makkelijk leesbaar!

 Een boek dat zo gedetailleerd in gaat op één van de grootste problemen van onze tijd en toch heel leesbaar is. Ik begrijp niet dat het nooit eerder is geschreven.

Jurgen Spelbos

Bestseller auteur en ervaringsdeskundige.


Jurgen Spelbos is een man met vele gezichten en een man met veel passie. Iemand die zakelijk zeer succesvol was als directeur communicatie bij ING, totdat deze ballon knapte en hij het slachtoffer werd van vele misstanden.


Zijn naam werd flink beschadigd en zijn carrière was voorgoed voorbij.

Maar Jurgen zou Jurgen niet zijn als hij niet toch doorzette. Alleen niet zonder eerst een flinke burn-out en lange periode van chronische stress te doorstaan. Inmiddels is hij ervaringsdeskundige en auteur van zijn nieuwste boek: Minder Stress met Stressologie.

2

Boeken geschreven

50.000

Lezers

6 jaar

Burnout ervaring 

Samenvatting

Honderdduizenden mensen in Nederland gaan jaarlijks onderuit als gevolg van volksziekte nummer één, chronische stress. Ze worden ziek, depressief of krijgen een burn-out. Ervaringsdeskundige Jurgen Spelbos overkwam het ook. Hij had niet in de gaten dat stress de onderliggende oorzaak was van zijn jarenlange malheur. 

Sinds het kwartje is gevallen verdiept hij zich intensief in het fenomeen stress. Wat is het nu precies, wat doet het met je, hoe kun je het meten en natuurlijk vooral: wat kun je ertegen doen?


Dat bleek veel meer te zijn dan hij aanvankelijk dacht. Er zijn honderden manieren om beter met stress om te gaan. Van het slimmer verzorgen van je lichaam waardoor je stressbestendiger wordt, tot technieken om in je onderbewustzijn verstoringen op te lossen. En alles daartussenin. Het optimaal combineren van oplossingen die het best bij jou passen noemt Spelbos Stressologie, een methode die bijzonder effectief is en chronische stress tot het verleden kan laten behoren. 


Iedereen die last heeft van stress wordt gegarandeerd beter van dit boek.


Jurgen Spelbos (1962) schreef eerder de bestseller In het hol van de leeuw, werd stressdeskundig en is oprichter van het Centrum voor Stressologie.


Wil je ook minder stress en meer energie?